Kiitokset Lasse Lehtiselle ja Seppo Hoville upeasta 21-osaisesta sarjasta "Ankarat vuodet". Ankarat vuodet –ohjelman tunnin mittaisia jaksoja kuultiin radiossa Yle yhdessä kerran viikossa alkaen tammikuussa ja päättyen toukokuun lopussa. Muutama jakso on vielä kuunneltavissa Yle Arenan kautta.

Poliittisen historian tutkija Lehtinen ja musiikin monipuolinen tuntija Hovi ovat antaneet jaksoissa mielenkiintoisia tietoja ja kuvauksia mielialoista niin rintamalla kuin kotijoukoissa.

Asiatiedon joukkoon on ripoteltu sopivasti kiehtovia sattumuksia ja anekdootteja. Ja kaiken kruunaa taitavasti valitut musiikkikappaleet, jotka kuvaavat käsiteltävän ajan henkeä. Ohjelma on myös kunnianosoitus monesti vähätellyille viihdytystaiteilijoille, viihdytysjoukoille, ikäväntorjuntajoukoille – millä nimellä heitä nyt sitten kutsutaankin. Heillä oli tärkeä panos, kun niin sotilaat kuin kotijoukot yrittivät selvitä jotenkuten tervejärkisinä ankarista ajoista – kuolemasta, puutteesta, ikävästä, pelosta, ahdistuksesta jne. Meidän sodan jälkeen syntyneiden on vaikea ymmärtää miten ankaria aikoja elettiin.

Ja lopuksi. On nautinto kuulla rauhallista ja selkeää suomen kielen puhetta. Sanojen painotukset ovat kohdallaan eikä niinku sanoja kuule. Suomen kielen hallitsevat sekä Lasse Lehtinen että Seppo Hovi asiatiedon lisäksi. Suurkiitokset

Valokuva on SA-arkistosta. Kalle Ruusunen joukkoineen viihdytyskiertueella Rukajärvellä 4.6.1942, siis ylipäällikkö Mannerheimin 75-vuotispäivänä.

Risto Kauppinen

Käyttäjän Risto Kauppinen kuva

Risto Kauppinen

Kirjoittaja on YTM, tietokirjailija Risto Kauppinen, suurten ikäluokkien kasvatti. Syntyi Ylä-Savossa, opiskeli Tampereen yliopistossa, toimittajana Kotkassa, yritysjärjestön tiedottajana Lahdessa, yritysvalmentajana pääkaupunkiseudulla viimeksi Wilson Learning –valmennusohjelmien parissa.

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
(If you're a human, don't change the following field)
(If you're a human, don't change the following field)
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
9 + 0 =